Tréning Money Map Mentorálás
Jelentkezz tréningünkre!
Rólunk Mentoraink Események Karrier Kapcsolat
06 70 930 7927 info@milion.hu

Milion Mentorálás

A legjobb módszer meggyőződni az uralkodó intelligenciájáról, ha megnézzük a környezetében lévő férfiakat

Niccoló Machiavelli

A napi gondok a legtöbb embert visszahúzzák. Hiába tudjuk, hogy a probléma egyben a fejlődés lehetőségét is magában hordozza, amikor egy konkrét problémánk felmerül, már egészen másként látjuk a helyzetünk. A nehézség „éppen rosszkor jön”, és általában olyan irányból, ami fájdalmat tud okozni.  És ha a problémák elszaporodnak, akkor képesek leszünk arra is, hogy a legnemesebb fogadkozásainkat is elfelejtsük.

Másrészről hajlamosak vagyunk túlértékelni önmagunkat. Azt gondoljuk, hogy a környezet befolyásával szemben elég erős személyiségek vagyunk, pedig kis gyerekkorunk óta utánzással tanulunk. Rokonaink, ismerőseink, baráti körünk hatása sokkal erősebb, mint ahogy az tudatosulna bennünk. Egyetlen könyv vagy tanulmány sem hat ránk és formál olyan erősen, mint azok az emberek, akik minket körülvesznek.

Ha a körülöttünk lévő személyek jobbak, mint mi, akkor fejlődünk, ha viszont rosszabbak nálunk, akkor stagnálunk. Mi úgy látjuk, hogy az előre lépéshez szükség van segítőkre, példaképekre, akinek a sikereit megfigyelheti, elemezheti, utánozhatja. Szüksége lehet egy pártfogóra, egy mentorra, aki képes lehet a támogatásával az életét gyökeresen megváltoztatni.

Úgy látjuk, hogy akár elrettentés, akár példakép formájában, de minden egyes ember élete példa a többiek számára. Ön melyiket választja?

célkitűzés.
a tudatosan végigvitt folyamat.

Az életben rendkívül fontos a helyes célkitűzés, de fontosabb az a folyamat, amíg a céljaink megvalósítása során végigmegyünk. A tudatosan végigvitt folyamat négy lépésből áll:

1. Tervezés2. Megvalósítás3. Ellenőrzés4. Korrekció

Mielőtt útnak indulsz, NÉZD MEG, HOL ÁLLSZ! Ellenőrizd le a kiadásaidat, bevételeidet!

Az anyagi függetlenséghez vezető utat három szakaszra bontottuk és hét pénzügyi szokást adunk meg. Az indulást megelőzően azonban első dolgunk, hogy megnézzük, hol tartunk most. Az egész út során fontos és hasznos, ha tudjuk, hol tartunk.

takarítsd meg!
fektesd be!

Miután kitűztük a célt, megnéztük honnan indulunk és megnéztük, hol tartunk most, ideje útnak indulni. Az első lépés, hogy a jövedelmed annyi százalékát tedd félre, amennyit csak tudsz, de legalább 10%-ot. Ehhez soha nem szabad nyúlni, csak akkor, ha befektetsz! Ezzel a lépéssel azt éred el, hogy először megtakarítasz és a maradék pénzből élsz meg, és nem fordítva, hogy megélsz, és ami marad, abból takarítasz meg Ez óriási különbség!

fektess önmagadba!

A legjobb befektetés, ha önmagadba fektetsz. Ha megvan az elhatározás, akkor nagyon fontos, hogy elegendő időt szánj magadra. Ennél jobbat, többet nem tehetsz. Egy befektetés kockázatát megítélni elsősorban saját magunknak kell tudni megtenni. Erre viszont csak akkor vagyok képes, ha megfelelő pénzügyi, befektetési ismeretekkel rendelkezem, és kiegyensúlyozott fizikai és lelki állapotban vagyok.

védd meg!

Miután elkezdtél befektetni, sokasodnak a teendőid, akkor biztosan szükséged lesz arra, hogy egyre inkább kézben tartsd az életed. Ezért figyelmet kell fordítanod arra, megvédd, amid van! Minden befektetésed, és a legfontosabbat, Önmagadat.

keress mentort!

Szükség van példaképekre és szükség van pártfogóra vagy mentorra is. A mentornak nem feladata a Te problémáidnak a megoldása! A mentornak annyi a feladata, hogy segítsen abban, hogy a legtöbbet hozz ki magadból. Kíméld a mentornak az idejét és mindig alaposan gondold át, hogy mit akarsz kérdezni.

Minden pártfogó-pártfogolt viszony előbb utóbb, megszakad. Ha már nincs szükséged mentorra, akkor alakíts ki magad körül egy szakértői hálózatot, és a mentorodtól válj el barátságban.

Oszd meg másokkal, amid van!

A mai hálózatokkal átszőtt világban, önálló, független egzisztencia nem létezik. Mindenki mindenkivel össze van kötve. Ezért a környezetem jóléte, a közösségem jóléte legalább olyan fontos az én jólétemhez, hiszen naponta befolyásoljuk egymást. Amit mi kisugárzunk, azt kapjuk vissza. Ha adományozol, akkor a pénz nálad jó helyen van, mert átérzed annak a fontosságát, és felelősségét, hogy segíts másoknak.

Boldogabbnak érzed magad, ha tudod, hogy olyan örökséget hagysz magad után, ami Téged túlél, és pozitív energiával látod el embertársaid.

Csapatunk

Herczeg László Herczeg László mentor

Szeretném minél több emberrel megismertetni a Milion „játékszabályokat”, amelyeket, ha valaki az életbe is átültet a teljesebb, kiegyensúlyozottabb élethez vezetnek! Ez az út nem a legkönnyebb, de az eredmény sokunk számára nagyon vonzó cél lehet.

Tóth Szabolcs Tóth Szabolcs mentor

Mentorként célom, hogy felismertessem az élet azon értékeit, melyek fejlesztésével céljainak magvalósulását közelebb hozzuk magunkhoz és harmonikusabbá tegyük napjainkat. Aki érez magában kellő kitartást, céltudatosságot és fogékony a változásokra, ő mindent el tud érni, amit csak szeretne.

Zubor Tamás Zubor Tamás mentor

Közel 20 éve foglalkozom vállalkozások, civil szervezetek, magánszemélyek mentorálásával. Munkám során a közösségeket, és a benne dolgozó embereket ahhoz segítem hozzá, hogy felismerjék saját kvalitásaikat és rádöbbenjenek lehetőségeikre, ezáltal önmagukból a legtöbbet tudják kihozni. Nem csak a pénzügyekben.

Pinezits Alexandra Pinezits Alexandra tréner

2008 óta tevékenykedem a tréning szakmában. Résztvevőként ismerkedtem meg a Milion tréninggel, majd az ezt követő mentori programmal, amely hatalmas változásokat, fejlődést hozott a vállalkozásunkba és a magánéletünkbe egyaránt. Trénerként szerelem volt első látásra a játék, azonnal tudtam, hogy csatlakozni szeretnék munkatársként is, hogy minél több embert tudjak támogatni emberi, üzleti, anyagi céljainak elérésében.

Móricz Ádám Móricz Ádám oktatásszervező

Több éve foglalkozom aktívan az értékpapírok és befektetések világával. Ambícióim szerint, szeretném energiámat és lelkesedésemet arra fordítani, hogy az emberek pénzügyekről alkotott képét újraformáljam, könnyen érthető és játékos formában. Meggyőződésem, hogy céljaink elérhetőek, akár emberi, üzleti és pénzügyi értelemben is, a megfelelő hozzáállással és kitartással. Munkám részeként szívesen adok visszajelzést egy más perspektívából az elképzelésidről terveid és lehetőségeid alapján.